2016.04.30.Mackó túra tapiokultura.hu Tarnavölgyi László

Bár ez az április 30. már a ballagásról és több helyen az „előre hozott” majálisokról szólt, igazán nem panaszkodhat Hartmann Ferenc, a Mackó túra szervezője, hiszen jóval több mint százan teljesítették a 25 kilométeres távot.tapiokultura.huTL.KÉPEK


A 20 esztendős jubileumot még a nap is beragyogta! Verőfényes jó időben regisztrálták magukat a gyaloglók a Sülysápi Csillagdánál, hogy nekivágjanak a tavaszi színekben pompázó Tápió menti tájnak.
Én csak az indulás utáni pár méternél tartottam túrázókkal, aztán kocsiba ülve siettem az Úri és Gomba közötti Farkasdi Csárdához, hogy a Farkaspusztai-patak völgyében és a halastó környékén fényképezőgéppel a kezembe várjam a „sporttársakat”.
Sülysápról Úriba, majd Úriból Gomba, Bénye érintésével hazafelé tartva Nagykátára tartva itt-ott megálltam és készítettem néhány képet, hogy önök is lássák: még az aszfaltút széléről is gyönyörű ez a Tápió-vidék!
Ezen a szép úton - Nagykátáról Sülysápig - halad majd április 28-án az Tápiómenti Tömegsport Egyesület 5.Tápiómenti Maratonjának az útvonala. (A távot nem csak egyénileg, de csapatokban, társaságokban, váltóban, kerékpárral és ezek nagyon „baráti” kombinációiban is teljesíthetők. Mi a célban, a WAMKK-nál sülysápi vendégszeretettel várjuk a sportolókat!)