TJtárogatóKátaA tápiószelei koncert után a nagykátai művelődési központot is megtöltötte a zenekedvelő közönség Terék József A tárogató, mint Hungarikum című lemezének bemutatóján. A Magyar kultúra napja alkalmából Czerván György államtitkár úr, a térség országgyűlési képviselője és Dorner Gábor polgármester úr mondott köszöntő beszédet.

(Államtitkár úr a CD és számos más Tápió menti kulturális ügy fővédnöke, pályázataink támogatója. Kapcsolatai révén az elmúlt esztendőben a jelentős szponzori tevékenységet kifejtő Szerencsejáték Service Nonprofit Kft támogatását is sikerült megszereznie például ezen lemez kiadásához, vagy a tápióbicskei csata történelmi emlékhelyén álló Honvédszobor és környezetének megszépítéséhez is. Ebben az évben a sülysápi székhelyű értékőrző, helytörténeti közösség kiadványa, a Thapeu évkönyv megjelenését is – államtitkár úr segítségével – a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-nek köszönhetjük majd.)
Az elmúlt esztendőkben több tárogató muzsikát tartalmazó lemez is megjelent, azonban Terék Józsefnek köszönhetően elsőként került albumra a hangszer több évszázadot felölelő múltját és sokszínűségét egyszerre reprezentáló összeállítás.
Talán nem is véletlen, hogy ez a lemez az első, és eddig egyetlen hanghordozó, amelyen hivatalosan is szerepelhet a Hungarikum Bizottság emblémája.

A tárogató, mint Hungarikum című lemezzel a Földművelésügyi Minisztérium valamint az Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság minden külföldi tárgyalópartnerét, vendégét megajándékozza és erre minden, e kistérség kulturális hagyományaira, értékeire, művészeire figyelő Tápió menti polgár büszke lehet!


A nagykátai koncerten Terék József és zenekara –Hrúz Szabolcs, Tóth Gergely, Dezider Axmann, Juhász Péter – mellett Balogh József zongoraművész, a tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, Szabó János, a Nógrád Néptáncegyüttes művészeti vezetője és Hetényi Milán, a Magyar Állami Népi Együttes énekese, valamint a zenekarvezető bőgős tanítványa, a Tápiómente Táncegyüttes zenekarának a tagja, Szekeres Marcell működött közre.

tapiokultura.huTarnavölgyiLKépek

tapiokultura.huTerékiKKépek

KaticaNy.K.SzabóKárolyKépei

Tarnavölgyi László