2015.09.11.Tárogató Terék koll

Bizony, Terék József barátom jóvoltából a Tápió-vidékhez köthető az első magyar hanghordozó, amelyre rákerülhetett a Hungarikum logó!
Szeptember 11-én Tápiószelén került sor A TÁROGATÓ, mint Hungarikum című CD lemezt bemutató koncertre, amelyen természetesen a Terék József és barátai zenekar muzsikált. tapiokultura.huTL.KÉPEK


A művészeket Magyariné Birta Magdolna, a Simonffy Kálmán Művelődési Ház munkatársa konferálta fel. (A tápiószelei születésű Simonffy Kálmán a XIX. század egyik ismert népdal kutatója, nótaszerzője volt. Az ő művei is megtalálhatók a lemezen.)
A koncerten Terék József a tárogató sokoldalúságát XVI. századi műveken, kurucnótákon és a modernebb műveken keresztül mutatta be. Zenekara állandó tagjain kívül ezen a napon Balogh József zongoraművész, Szabó János, a Nógrád Néptáncegyüttes művészeti vezetője és Hetényi Milán, a Magyar Állami Népi Együttes énekese működött közre.
Az előadás végén Kovács Ferenc polgármester úr köszönte meg Terék Józsefnek az új lemezt, amellyel Tápiószele és a Tápió-vidék egésze is gazdagodott.
A CD zenei rendezője és a tárogató szólistája a Tápió Nyomda Kft ügyvezető igazgatójának, Katona Krisztiánnak a színvonalas munkáját is méltatta, majd a településnek szánt példányokat átadta a polgármester úrnak.
Katonáné Barna Zsuzsanna, a Nagykáta tankerület igazgatója minden iskola számára kapott egy-egy CD lemezt.
A tárogató, mint Hungarikum ,
90 perc Tápió-vidék a Dankó Rádióban!