Az elmúlt évektől eltérően idén nem a Művelődési Központban, hanem a Városi Könyvtárban tartották meg a Magyar Kultúra Napját. A fellépők idén is az esemény rangjához méltó műsorral ajándékozták meg a megjelent érdeklődőket.

 

A magyar kultúra ünneplését egy Biblia kiállítás előzte meg (a tárlat január 30-ig tekinthető meg az épület rendezvénytermében).

 

Galéria

 

A szereplők közül kiemelném a Nagykáta Színjátszó Egyesületet. A jelenlévők az új darab premierjét láthatták, hallhatták. Már amennyit láthattak és halhattak. Sajnos a darabválasztás és az előadás mondhatni tökéletes volt. Ennek hatására a nézőtéren lévők többsége mással sem volt elfoglalva, hogy a nevetéstől egyre gyarapodó könnycseppjeit minél előbb eltüntesse látómezejéből, hallani pedig sokszor csak a kacagást lehetett. Legfőbb bűnösnek ez ügyben Oldal Attilát, ki rendezője és egyik főszereplője is volt a bohózatnak, és Tomanovics Lászlót, a másik főszereplő, tartom. (A harmadik maga Rejtő Jenő, a bohózat írója. Sajnos Rejtő munkássága nem nagyon kap teret az iskolai irodalom órákon, kevesebbet, mint Karinthy Frigyes, pedig őt is szinte csak megemlítik. Igaz Rejtő írásai néha rossz irányba terelnék az ifjú elmét, de a regényeiben szereplő levelek nem lehetnek kifogások!)