Talán már négy éve is van annak, hogy a nagykátai mûvelõdési központban összejöttek azok asszonyok, lányok, akik a kézmûves mesterségek iránt érdeklõdnek. A klub nyitott, szívesen és örömmel várják a kezdõket is.

Õszinte szívvel ajánlom az Önök figyelmébe az Urbánné Bozsik Gabriella által vezetett csoportot. Sokan lányaikkal, gyermekeikkel együtt jönnek el a foglalkozásokra. Nekem mindig olyan érzésem volt, amikor munkálkodó csapatukat figyeltem, mintha egy régi fonóban lennék. Nem csak a kezek járnak, de a jó hangulatú hölgy társaságban egy kis beszélgetésre is van alkalom.

 

Lassan jön a karácsony. Ilyenkor gõzerõvel termeljük a hasznot a külföldi áruházaknak, az ötlettelen tömegtermékek megvásárlásával.

 

Idén is kipakolják majd az Európa téren, az Adventi Ünnepek címû, immár hagyományos városi rendezvényünkön a portékájukat a Kézmûvelõk. Nézzék majd meg a szívvel, lélekkel, ötlettel elkészített portékájukat. Az itt megvásárolt tárgyakkal nem csak a karácsonyukat teszik hangulatosabbá, de a támogatásukkal e kis közösség tevékenykedésének további folytatásához is hozzájárulnak. 

A kézművesek azzal a célzattal gyűlnek össze minden hónap utolsó péntek délutánján, 17 órai kezdéssel, hogy a kézzel való tevékenykedés örömét megosszuk másokkal is. A fiatalokkal is szeretnének megismertetni olyan régi technikákat, mint a szalmafonás, kosárfonás és társaik. Várnak minden érdeklődőt a 9 évestől a 99 évesig. Teljesen ingyenesek a foglalkozások, a munkadarabokat haza is lehet vinni.