Tápióságon egy új polgármester és egy új Képviselő-testület kezdte meg a munkát legutóbbi választások után.
Halasi Anita polgármester-asszony és csapata eddig civilként működött közre jó néhány  program, programelem megszervezésében, most azonban már „felelősek” is lettek településük közösségi életének felfrissítéséért és a hosszú távú közművelődési stratégia megtervezéséért.
A változások egyik jele, hogy új népművelőt keresnek terveik megvalósításához.
A kolléga kiválasztásáig sem tétlenkednek azonban, amit bizonyít a percekkel ezelőtt a honlapunkra kihelyezett plakátok sora is.
Önkormányzatok Nőnapi Bálja március 7., március 15-i ünnepség, rétesfesztivál: május 16. (plakát rövidesen), Juniális Fogathajtó verseny, és parasztolimpia június 20-21., I. Tápiósági Motoros találkozó július 10-12., Sági Falunap és II. Tápiósági Tuningfesztivál augusztus 22.

A tapiokultura.hu eddig is örömmel ment Tápióságra, de most még szívesebben fogjuk barátaink kezdeményezéseit hirdetni, beszámolóinkkal támogatni.
A tápiósági „arculatváltáshoz” tartozik, hogy megújult a tápiósági ÚjSág, a település honlapja, a facebook felülete és Kun-Halasi Katalin képviselő asszony segítségével honlapunk valamint a Tápió+ is folyamatosan kapja a friss információkat. Tápióságon egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kommunikációra és köszönjük, hogy partnerként számítanak ránk is!