A Duna Tv Ízőrzők c. műsorának 2010. december 19-én, 15 óra 19 perctől sugárzott adásban Dr. Molnár István kezdi el a település bemutatását, de aztán jönnek a hazai ízek, zamatok, többek között Vér Jánosné, Anikó "lusta-asszonyos" finomsága...Az adást ITT is megnézhetik! Kicsit komolyabban a "Bővebben-ben"

 

A látszatra gasztronómia magazinnak tűnő Ízőrzők, természetesen jóval többet tesz le az asztalra annál, mint amit az ínyenc televíziónéző megkívánhat.

A Tápió-vidék egészét is magukénak érzők - ilyenek a honlapunk Olvasói is -, éljenek akár a kis folyócskánkhoz köthető települések bármelyikében, örömmel, büszkeséggel nézhetik a Tápióbicske múltját, természeti- és történelmi értékeit, kulturális-hagyományait bemutató filmet.

A Tápióbicskei lokálpatrióták, azok szervezetei, a Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat, a Tápióbicske Barátainak Köre, civilek és a települést a rendszerváltást követően vezetők, politikusok többsége, szívvel-lélekkel munkálkodott a szülőfalujuk közösségi-kulturális életének fellendítésben. Jó néhány vállalkozásuk híre - Tavaszi Emlékhadjárat, a szentegyházasfalvi Angyalbetlehemesek, a Gyermekfilharmónia meghívása, turnéiknak szervezése, vagy a grillázs-verseny – túl nő a szomszédok határain. Ezt a jó hírt közvetítik róluk, és egy kicsit rólunk is, a helyiek állal ügyesen, és figyelmesen ápolt média-kapcsolatok „következményei”: a Duna Tv, vagy például az ATV – Tápióbicske az ATV műsorában .

A tapiokultura.hu mint a Tápi-vidék civil kulturális honlapja negyedik éve követi figyelemmel a tápióbicskeiek munkálkodásait. Jól esik, hogy rólunk sem felejtkeznek el – rendszeres meghívottjai vagyunk a Baráti Kör év eleji ünnepének.

Magazinunk közvetíti, tovább görgeti, szervezi a bicskeiek határon túli kapcsolatait: a 140 tagú Szentegyházasfalvi Gyermekfilharmónia, a decemberi Angyalbetlehem lassan körbejárja már a kistérséget.

Reméljük, hogy Vér Jánosék, Bori Józsefék, Gödöny Györgyék, Kökényesi Józsefék ,a közművelődésben dolgozók, és a többiek önzetlen munkálkodását az új település-irányítók is, Balhúz Lászlóhoz, Dr. Molnár Istvánhoz hasonlóan fogják segíteni, támogatni.

Ajánljuk figyelmükbe: Tápiobicske, Könyvtár, Fehér István Művelődési Ház