bbrigittakollA Tápió mente egyik kiválósága, a kókai Dr. Baksa Brigitta szülőföldjének elkötelezett kutatója, etnográfusa, kinek személyiségét, kimagasló szakmai munkáját és alázatos értékmentő tevékenységét szinte mindenki ismeri. A mendei pünkösdi hagyományoktól egészen a hon- és népismereti tudományos és szakmai munkásságig terjedő több évtizedes tevékenységét ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) 2018. november 30-án.

Mikulás népijáték

Mikulásjárat Sülysápon!
Találkozz a Mikulással és kedves manóival a "Bővebbenben" felsorolt helyszínek egyikén! 2018. december 6-án (csütörtökön) mindenkit vár szeretettel, különleges látvánnyal, rengeteg meglepetéssel Sülysáp város Mikulása!

32 kollAz idei Sülysápi Városnap sikeréhez nagyban hozzájárult a vajdasági 3+2 zenekar éjszakába nyúló koncertje is. Nemcsak egy remek bulit csináltak Bugyi Zoltánék, de személyükben egy közvetlen, vidám és nagyon udvarias csapatot ismertem meg. A koncert után Nagykátán éjszakázott a társaság, majd másnap a tápióbicskei Vadász Csárdában egy közös ebéd után indultak tovább a fiúk a következő fellépésükre. Bugyi Dani kérésére Szőke Attila fotóiból és az én telefonos fényképeimből összeállítottam egy „3+2-ős” galériát.

TJ Hong2018. október 29-31 között az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának támogatásával, Magyarország Hong Kong-i Főkonzulátusának szervezésében a Távol-Kelet újabb két országában, Hong Kongban és Makaón került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató.  KÉPEK

Gödöllőiek kollázsnakLegkisebbjeink 6. (vagy7?) ovismajálisa után, ma éppen a helyi Szent István Általános Iskola diákjai jártak a Kapás Gyűjteményben. Híre van már annak, hogy sülysápon nem csak egy kis múzeumot csodálhatnak meg a gyerekek, de a hamuban sült pogácsától a kötélhúzásig, a bográcsozástól a méhészkedésig, a kötélhúzástól a gémeskutazásig, a népviseletes nénitől a kosárhintáig, sok-sok mindennel és vidám vendégszeretettel várjuk a messzebbről érkezőket is. A tápióságiak, a nagykátai ovisok és most a gödöllői elsősök is imádtak bennünket!
Szántó Zoltán - a sülysápi Sancho Pékség - 10 éve kiemelt és nagyvonalú támogatója a művelődési központunknak (WAMKK). Zoli és Kati gyermekei Gödöllőre járnak iskolába. Viszonozva házaspár és a cég barátságát, egy nagy bulira és egy Holdonmacska koncertre vendégeltük meg a gödöllői sulisokat.
Filmekben elmesélve: